Newsletter

Εγγραφείτε στο News Letter μας για να λαμβάνετε νέα των τμημάτων ιστιοπλοΐας και τις δραστηριότητες μας

Sailing School events - news

Έναρξη νέων τμημάτων

Νέα σειρά μαθημάτων για τμήματα κυβερνητών και refresh group θα ξεκινήσει η σχολή το ΣΚ 18-19/11,σε συνεργασία πάντα με τον ΙΟΒΑΘ.
Παράλληλα θα διεξαχθούν δύο ενημερωτικές συναντήσεις  Δευτέρα 13 και Τετάρτη 15/11 στα γραφεία του ομίλου από 19:00 ως 21:00 για την πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο 6974591192

''Πάμε Ιστιοπλοΐα''

''Πάμε ιστιοπλοΐα''...αυτή τη Δευτέρα 23/10 ξεκινάει το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της σχολής,με τετράωρες μεσημεριανές αυτόνομες εξόδους,φρεσκαρίσματος γνώσεων και χειρισμών για τους παλιούς μαθητές μας και γνωριμίας για όσους θέλουν να πάρουν μια πρώτη εικόνα από την πλεύση ενός ιστιοφόρου ανοικτής θαλάσσης!

Περισσότερα...

Έναρξη εκπαιδευτικής περιόδου 2017

Την έναρξη του πρώτου κύκλου της νέας εκπαιδευτικής περιόδου για την ανοικτή θάλασσα στην πόλη του Βόλου προγραμματίζει η himera sailing school σε συνεργασία με τον ΙΟΒΑΘ, την Κυριακή10/9 με τμήματα κυβερνητών και refresh group!

Περισσότερα...

3ήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι

Στην αρχή του φθινοπώρου η himera sailing school προσφέρει την δυνατότητα για ένα refresh εκπαιδευτικό τριήμερο σε Παγασητικό και Β. Εύβοια από Παρασκευή μεσημέρι ως και Κυριακή βράδυ.

Περισσότερα...

free days sailing 2017

Το όγδοο free days sailing διοργανώνει φέτος η himera sailing school,από Τρίτη ως και Πέμπτη 5-7/9.

Περισσότερα...

ΔΙΕΒΑ 2017

Όταν βλέπεις τους άλλους να προετοιμάζονται για τον επόμενο αγώνα(ρεγκάτα) και εσύ ζηλεύεις λίγο...τότε σίγουρα οι προηγούμενες ημέρες που πέρασες στην θάλασσα ήταν πολύ καλές!!!

Εννιά μέρες,2 σκάφη,8 μαθητές,πέντε αγωνιστικές ημέρες και επτά κούρσες,συνέθεσαν το πάνελ της himera sailing school και την συμμετοχή της στην φετινή ΔΙΕΒΑ του ΝΟΑΘ στη Σκόπελο από 7-13/8! 
Περισσότερα...

Έναρξη νέας εκπαιδευτικής σειράς

Την έναρξη νέας σειρά μαθημάτων για την ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης στην πόλη του Βόλου προγραμματίζει η himera sailing school σε συνεργασία με τον ΙΟΒΑΘ, το Σαββατοκύριακο 13-14/5 με τμήματα κυβερνητών,refresh group,skippers group και αγωνιστικής δραστηριότητας.

Περισσότερα...

Άνοιξη 2017

Την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου για την ανοικτή θάλασσα στην πόλη του Βόλου προγραμματίζει η himera sailing school σε συνεργασία με τον ΙΟΒΑΘ, το Σαββατοκύριακο 11-12/3 με τμήματα κυβερνητών και refresh group!

Περισσότερα...

3ήμερο refresh group

Η himera sailing school με την ευκαιρία του 3ημέρου της 28ης Οκτωβρίου διοργανώνει ταχύρυθμο refresh group στις Β.Σποράδες!

Περισσότερα...

free days sailing 2016

  Η himera sailing school για 7η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει το free days sailing-γνωριμία με την ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης.

Περισσότερα...

ΔΙΕΒΑ 2017

Όταν βλέπεις τους άλλους να προετοιμάζονται για τον επόμενο αγώνα(ρεγκάτα) και εσύ ζηλεύεις λίγο...τότε σίγουρα οι προηγούμενες ημέρες που πέρασες στην θάλασσα ήταν πολύ καλές!!!

Εννιά μέρες,2 σκάφη,8 μαθητές,πέντε αγωνιστικές ημέρες και επτά κούρσες,συνέθεσαν το πάνελ της himera sailing school και την συμμετοχή της στην φετινή ΔΙΕΒΑ του ΝΟΑΘ στη Σκόπελο από 7-13/8! 
Η αγωνιστική ομάδα της σχολής συμμετείχε στην διοργάνωση με το platu 25 ''je m'en fous'' και με τη himera ως σκάφος υποστήριξης...για την διαμονή και σίτιση του πληρώματος με χορηγό της προσπάθειας μας το οινοποιείο WINERY MONSIEUR NICOLAS!
 
Επιστρέφοντας στην Σκόπελο μετά από σχεδόν 2 μήνες και το ράλυ Β.Σποράδων όπου η ομάδα είχε καταλάβει την τρίτη θέση στο overall...oι αγωνιστικές ημέρες είχαν από όλα,αέρα,μπουνάτσα,σπηλιάδες και λούμπες,inshore offshore αλλά και αγώνα καταδίωξης.Εκεί όπου παρά τα επτά συμμετέχοντα σκάφη ο ανταγωνισμός ήταν αρκετά έντονος με το ΝΟΑΘ να κάνει το καλύτερο δυνατό και πάντα με παρεϊστικη διάθεση,τόσο εντός όσο και εκτός θαλάσσης,χαρακτηριστικό της ΔΙΕΒΑ!
 
Στο καθαρά τεχνικό κομμάτι ο στίβος στο Νέο Κλήμα με τον σπηλιαδοτό καιρό αποδείχθηκε δύσκολος για το platu25 απαιτώντας προφανώς από το μέρος του πληρώματος καλύτερη εξοικείωση με το σκάφος...αλλά και ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια στις λαδιές εκεί όπου ναι μεν οι συνθήκες ήταν ευνοϊκές αλλά ο τρόπος εξαγωγής τον αποτελεσμάτων,triple number low, μας έδειξε ότι θα έπρεπε να ήμασταν ακόμη πιο γρήγοροι και προσηλωμένοι!
Επιστρέφοντας στους πολυήμερους καλοκαιρινούς αγώνες μετά από σχεδόν τρία χρόνια,το σίγουρο είναι ότι αυτοί μας έλειψαν αρκετά...και ότι τέτοιου είδους αγώνες, με συνεχόμενες αγωνιστικές ημέρες και ποικιλία συνθηκών προσφέρουν έντονη ιστιοπλοϊκή ευχαρίστηση και συνάμα άμεση εξοικείωση και τριβή με το σκάφος!
Ο τελικός απολογισμός μας έφερε στην 5η θέση της γενικής(στα 7 σκάφη) και στη 2η της κατηγορία μας(στα 4 σκάφη),παίρνοντας 2 κύπελλα (1η θέση στην κατηγορία στο offshore και 2η στην κατηγορία ) ,σίγουρα όχι το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα όταν ξεκινούσαμε τον αγώνα...αλλά όταν το πλήρωμα είναι πρόθυμο να βγει στην θάλασσα την τελευταία ημέρα ακόμα και αν δεν γίνει η κούρσα...''πάμε ρε να δούμε πως είναι με αέρα και κύμα''...τότε αυτό αποτελεί την μεγαλύτερη ικανοποίηση!!!
 
Οι je m'en fousτήστες της ΔΙΕΒΑ ήταν οι: Πέτρος Θοδώρου-πλώρη, Νίκος Μύθης-piano, Γιώργος Τσέτσας-φλόκος/μπαλόνι/έρμα, Ελένη Κουμνιώτη (Γιώργος Τσιαμαντάνης)-φλόκο/μπαλόνι Αχιλλέας Φάτσης(Δημήτρης Αθανασίου)-μαϊστρα, Αποστόλης Πλάκας-κυβερνήτης/τιμόνι και ο Γιώργος Σαραϊλιδης shore crew/chef/logistics!!!
 
Να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους του ΝΟΑΘ που μας προσέφεραν μια όμορφη διοργάνωση σε θάλασσα και στεριά,την Joanna Dandelia για τις όμορφες φωτογραφίες της,το οινοποιείο WINERY MONSIEUR NICOLAS του Γιώργου Καραμήτρου για την πολύ σημαντική χορηγική του υποστήριξη...and last but not least,ως κυβερνήτης του σκάφους και εκπαιδευτής της σχολής ευχαριστώ τα όλα τα παιδιά που αποτελούν την φετινή μας αγωνιστική ομάδα,τόσο για την ανταπόκρισή τους στο αγωνιστικό μας κάλεσμα όσο και για τις μοναδικές στιγμές σε θάλασσα και στεριά!!!
 
Υ.Γ στα highlights του αγώνα το ''γιαούρτι ρέλι'' και το ''cheri cheri lady'' των modern talking