Newsletter

Εγγραφείτε στο News Letter μας για να λαμβάνετε νέα των τμημάτων ιστιοπλοΐας και τις δραστηριότητες μας

Sailing School events - news

Έναρξη νέων τμημάτων

Νέα σειρά μαθημάτων για τμήματα κυβερνητών και refresh group θα ξεκινήσει η σχολή το ΣΚ 18-19/11,σε συνεργασία πάντα με τον ΙΟΒΑΘ.
Παράλληλα θα διεξαχθούν δύο ενημερωτικές συναντήσεις  Δευτέρα 13 και Τετάρτη 15/11 στα γραφεία του ομίλου από 19:00 ως 21:00 για την πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο 6974591192

''Πάμε Ιστιοπλοΐα''

''Πάμε ιστιοπλοΐα''...αυτή τη Δευτέρα 23/10 ξεκινάει το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της σχολής,με τετράωρες μεσημεριανές αυτόνομες εξόδους,φρεσκαρίσματος γνώσεων και χειρισμών για τους παλιούς μαθητές μας και γνωριμίας για όσους θέλουν να πάρουν μια πρώτη εικόνα από την πλεύση ενός ιστιοφόρου ανοικτής θαλάσσης!

Περισσότερα...

Έναρξη εκπαιδευτικής περιόδου 2017

Την έναρξη του πρώτου κύκλου της νέας εκπαιδευτικής περιόδου για την ανοικτή θάλασσα στην πόλη του Βόλου προγραμματίζει η himera sailing school σε συνεργασία με τον ΙΟΒΑΘ, την Κυριακή10/9 με τμήματα κυβερνητών και refresh group!

Περισσότερα...

3ήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι

Στην αρχή του φθινοπώρου η himera sailing school προσφέρει την δυνατότητα για ένα refresh εκπαιδευτικό τριήμερο σε Παγασητικό και Β. Εύβοια από Παρασκευή μεσημέρι ως και Κυριακή βράδυ.

Περισσότερα...

free days sailing 2017

Το όγδοο free days sailing διοργανώνει φέτος η himera sailing school,από Τρίτη ως και Πέμπτη 5-7/9.

Περισσότερα...

ΔΙΕΒΑ 2017

Όταν βλέπεις τους άλλους να προετοιμάζονται για τον επόμενο αγώνα(ρεγκάτα) και εσύ ζηλεύεις λίγο...τότε σίγουρα οι προηγούμενες ημέρες που πέρασες στην θάλασσα ήταν πολύ καλές!!!

Εννιά μέρες,2 σκάφη,8 μαθητές,πέντε αγωνιστικές ημέρες και επτά κούρσες,συνέθεσαν το πάνελ της himera sailing school και την συμμετοχή της στην φετινή ΔΙΕΒΑ του ΝΟΑΘ στη Σκόπελο από 7-13/8! 
Περισσότερα...

Έναρξη νέας εκπαιδευτικής σειράς

Την έναρξη νέας σειρά μαθημάτων για την ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης στην πόλη του Βόλου προγραμματίζει η himera sailing school σε συνεργασία με τον ΙΟΒΑΘ, το Σαββατοκύριακο 13-14/5 με τμήματα κυβερνητών,refresh group,skippers group και αγωνιστικής δραστηριότητας.

Περισσότερα...

Άνοιξη 2017

Την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου για την ανοικτή θάλασσα στην πόλη του Βόλου προγραμματίζει η himera sailing school σε συνεργασία με τον ΙΟΒΑΘ, το Σαββατοκύριακο 11-12/3 με τμήματα κυβερνητών και refresh group!

Περισσότερα...

3ήμερο refresh group

Η himera sailing school με την ευκαιρία του 3ημέρου της 28ης Οκτωβρίου διοργανώνει ταχύρυθμο refresh group στις Β.Σποράδες!

Περισσότερα...

free days sailing 2016

  Η himera sailing school για 7η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει το free days sailing-γνωριμία με την ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης.

Περισσότερα...

Εκπαιδευτικό ταξίδι του Α2/2013 τμήματος Κυβερνητών.

hst-matataΜε τον αίολο να κρατάει καλά, συνεχίζοντας να μας εκπλήσσει, για τα δεδομένα του Παγασητικού και την βροχή να μένει μακριά ……

ολοκληρώθηκε η πρακτική εκπαίδευση του Α2/2013 τμήμα κυβερνητών της σχολής, με το διήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι στις 12 και 13/6.

Τετάρτη πρωί και παρά τα δυσοίωνα δελτία καιρού , οι μαθητές και επίδοξοι νέοι κυβερνήτες, προετοιμάζουν το hakuna matata. Check εξοπλισμού ασφαλείας, κινητήρα, σεντίνες, κατάστρωμα (κλειδιά-ράουλα-σχοινιά), δοκιμή και ρύθμιση σωσιβίων από τον καθένα, χάραξη πορείας και δημιουργία waypoint στο gps, ορισμός κυβερνήτη, θέσεις πληρώματος, καθορισμός της διαδικασίας ΜΟΒ(σε περίπτωση που συμβεί) και στις 12μιση οι πρυμάτσες του hakuna matata πετιούνται στον ντόκο!!

Με ανατολικό-νότιοανατολικό άνεμο έντασης 10-12 μιλίων, το πλήρωμα εναλλάσσετε στο τιμόνι και στο τριμάρισμα του σκάφους, με πορεία προς την έξοδο του Παγασητικού, τσεκάροντας παράλληλα την πορεία του σκάφος σε σχέση με το waypoint στο gps. Η αρχική επιλογή της Νο4 σε συνδυασμό με το κόψιμο ‘’αναγκάζει’ το πλήρωμα να περάσει σε αλλαγή στη Νο3 και ελάχιστα λεπτά μετά ο νόμος του Murphy επαληθεύετε…… Το φρεσκάρισμα σε συνδυασμό με την δεξιά αλλαγή του καιρού, κοντά στα 20 μίλα, ‘’αναγκάζει’’ το πλήρωμα να μουδάρει, να φορέσει σωσίβια και να αλλάξει πορεία, χάριν εκπαίδευσης, ακλουθώντας πλέον πορεία όρτσα προς Μηλίνα, με έντονο κυματισμό και νέο στόχο πλέον, αφήνοντας το Νησί Τρίκερι στα δεξιά. Ακολουθεί το γνωστό κόψιμο στο φανάρι των Τρικέρων και στη συνέχεια με το φρέσκο πελαγίσιο Βόριο-βόριοανατολικό άνεμο να κρατάει καλά στο μπουγάζι στερεάς και Εύβοιας το hakuna matata πλέει γρήγορα, αριστερίνεμο σε ανοιχτά όρτσα και κλειστή πλαγιοδρομία προς τους Ωρεούς, σε παράλληλη πορεία με την συστοιχία των καταιγίδοφώρων   νεφών!!!

Η είσοδος στο γραφικό και προστατευμένο λιμάνι των Ωρεών, μετά το ΜΟΒ, χάριν εκπαίδευσης….. συνδυάζετε με χειρισμούς λιμένα, πρυμνοδετήσεις και πλαγιοδετήσεις και το ξαφνικό εκ νέου φρεσκάρισμα βρίσκει το πλήρωμα στη διαδικασία πλαγιοδέτησης με άγκυρα, χάριν εκπαίδευσης ξανά, με την δεξιά πλευρά του hakuna matata εκτεθειμένη στα 16-18 μίλια ξαφνικού αέρα και σε συνδυασμό με την αποτυχημένη αγκυροβολία…… μας υπενθυμίζει ότι η εγρήγορση του πληρώματος είναι άκρως απαραίτητη ως και την τελευταία στιγμή…… κάτι που έσωσε την αριστερή πλευρά της πλώρης από την επαφή με τον ντόκο!!

Νετάρισμα σκάφους, φλόκων και στις 10 παρά το νέο waypoint…… δίνει  πορεία προς την γευστική παραλία των Ωρεών, για τσιπουράκι και δροσιστικά κοκτέιλ!!! Ο συντονισμός και η ομοιογένεια του πληρώματος δεν απουσίασε ούτε από τον χορό στο τοπικό μπαράκι του χωριού με το soundtrack και αυτού του διημέρου, Monte Carlo, να έχει την τιμητική του ξανά!!!

Πέμπτη πρωί, πλέον και με την μπουνάτσα να ακολουθεί την έντονη βροχή η προοπτική για ιστιοπλοΐα δεν δείχνει να είναι πιθανή. Παρόλα αυτά ο απόπλου από Ωρεούς στις 2 το μεσημέρι, συνδυάστηκε με ένα ελαφρύ αεράκι βορείων διευθύνσεων και με πορεία προς την είσοδο του Παγασητικού, δίνει την δυνατότητα στο πλήρωμα, να αποτυπώσει το στίγμα του σκάφους με διοπτεύσεις των φάρων της Αργυρονήσου και των Τρικέρων. Ακολουθεί πλαγιοδέτηση στο Νησί Τρίκερι, για την καθιερωμένη καραβιδομακαρονάδα…… και παρά την κάλυψη του ουρανού από μαύρα σύννεφα, το Α2/2013 τμήμα κυβερνητών της σχολής, αποπλέει στις 7μιση το απόγευμα, με νιτσεράδες, σωσίβια και μουδαρισμένη Μαΐστρα, μιας και πίσω από το νησί ο αέρας έδειχνε αρκετά ζωηρός! Όπως και έγινε…..15-18 μίλια πραγματικού και το πλήρωμα τριμάρει και τιμονεύει το σκάφος σε αριστερίνεμα όρτσα προς το λιμάνι του Βόλου, στις τελευταίες ώρες εκπαίδευσης!!

Με τον αίολο να μας συντροφεύει, παρά τα κοψίματα και μικρά γυρίσματά του, η δύση του Ηλίου δίνει την δυνατότητα στο Α2/2013 τμήμα κυβερνητών της σχολής να απολαύσει μια εξαιρετική νυχτερινή πλεύση, υπό τους ήχους των pink Floyd......ως και λίγα μέτρα έξω από το λιμάνι του Βόλου!!!

Ακολουθεί το τελευταίο ρεμετζάρισμα του τμήματος ……νετάρισμα και καθαρισμός του σκάφους και η ‘’αποχαιρετιστήρια’’ μπύρα στον ντόκο στις 12 παρά…. .κλείνοντας ένα ομολογουμένως επιτυχημένο εκπαιδευτικό διήμερο και παράλληλα την πρακτική εκπαίδευση του Α2/2013 τμήματος Κυβερνητών της himera sailing!!

Ευχόμαστε ολόψυχα, καλές θάλασσες με σωστή προετοιμασία, εγρήγορση και προσήλωση, στις επόμενες, αυτόνομες πια, ιστιοπλοϊκές εξορμήσεις του Πέτρου, Κώστα,Αντιγόνης, Βασιλικής,Ναταλίας και Ανδριάννας!!!