Newsletter

Εγγραφείτε στο News Letter μας για να λαμβάνετε νέα των τμημάτων ιστιοπλοΐας και τις δραστηριότητες μας

Sailing School events - news

Έναρξη νέων τμημάτων

Νέα σειρά μαθημάτων για τμήματα κυβερνητών και refresh group θα ξεκινήσει η σχολή το ΣΚ 18-19/11,σε συνεργασία πάντα με τον ΙΟΒΑΘ.
Παράλληλα θα διεξαχθούν δύο ενημερωτικές συναντήσεις  Δευτέρα 13 και Τετάρτη 15/11 στα γραφεία του ομίλου από 19:00 ως 21:00 για την πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο 6974591192

''Πάμε Ιστιοπλοΐα''

''Πάμε ιστιοπλοΐα''...αυτή τη Δευτέρα 23/10 ξεκινάει το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της σχολής,με τετράωρες μεσημεριανές αυτόνομες εξόδους,φρεσκαρίσματος γνώσεων και χειρισμών για τους παλιούς μαθητές μας και γνωριμίας για όσους θέλουν να πάρουν μια πρώτη εικόνα από την πλεύση ενός ιστιοφόρου ανοικτής θαλάσσης!

Περισσότερα...

Έναρξη εκπαιδευτικής περιόδου 2017

Την έναρξη του πρώτου κύκλου της νέας εκπαιδευτικής περιόδου για την ανοικτή θάλασσα στην πόλη του Βόλου προγραμματίζει η himera sailing school σε συνεργασία με τον ΙΟΒΑΘ, την Κυριακή10/9 με τμήματα κυβερνητών και refresh group!

Περισσότερα...

3ήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι

Στην αρχή του φθινοπώρου η himera sailing school προσφέρει την δυνατότητα για ένα refresh εκπαιδευτικό τριήμερο σε Παγασητικό και Β. Εύβοια από Παρασκευή μεσημέρι ως και Κυριακή βράδυ.

Περισσότερα...

free days sailing 2017

Το όγδοο free days sailing διοργανώνει φέτος η himera sailing school,από Τρίτη ως και Πέμπτη 5-7/9.

Περισσότερα...

ΔΙΕΒΑ 2017

Όταν βλέπεις τους άλλους να προετοιμάζονται για τον επόμενο αγώνα(ρεγκάτα) και εσύ ζηλεύεις λίγο...τότε σίγουρα οι προηγούμενες ημέρες που πέρασες στην θάλασσα ήταν πολύ καλές!!!

Εννιά μέρες,2 σκάφη,8 μαθητές,πέντε αγωνιστικές ημέρες και επτά κούρσες,συνέθεσαν το πάνελ της himera sailing school και την συμμετοχή της στην φετινή ΔΙΕΒΑ του ΝΟΑΘ στη Σκόπελο από 7-13/8! 
Περισσότερα...

Έναρξη νέας εκπαιδευτικής σειράς

Την έναρξη νέας σειρά μαθημάτων για την ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης στην πόλη του Βόλου προγραμματίζει η himera sailing school σε συνεργασία με τον ΙΟΒΑΘ, το Σαββατοκύριακο 13-14/5 με τμήματα κυβερνητών,refresh group,skippers group και αγωνιστικής δραστηριότητας.

Περισσότερα...

Άνοιξη 2017

Την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου για την ανοικτή θάλασσα στην πόλη του Βόλου προγραμματίζει η himera sailing school σε συνεργασία με τον ΙΟΒΑΘ, το Σαββατοκύριακο 11-12/3 με τμήματα κυβερνητών και refresh group!

Περισσότερα...

3ήμερο refresh group

Η himera sailing school με την ευκαιρία του 3ημέρου της 28ης Οκτωβρίου διοργανώνει ταχύρυθμο refresh group στις Β.Σποράδες!

Περισσότερα...

free days sailing 2016

  Η himera sailing school για 7η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει το free days sailing-γνωριμία με την ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης.

Περισσότερα...

Επιστροφή στον Παγασητικό....

Επιστροφή στον ΄΄παλιό καλό΄΄ Παγασητικό για την himera sai1ing t3am και το hakuna matata, με τον αγώνα ΄΄Αίολος΄΄ στη μνήμη του Αλέκου Λιάπη που διεξήχθει το Σάββατο 7/9.

Ο συνολικής απόστασης 21ν.μ αγώνας,εκκίνησε από το λιμανάκι της Κ.Γατζέας. περιλάμβανε το καβατζάρισμα των νήσων Μικρά και επιστροφή για τερματισμό στο σημείο εκκίνησης!

Τα 13 συμμετέχοντα σκάφη, εκκίνησαν στις 11:10 με ένα ελαφρύ ΝΝΔ αεράκι 5-6 μιλίων, άφησαν αριστερά τους την offset σημαδούρα και έβαλαν πλώρη για το πρώτο σκέλος. Η πληθώρα του στόλου προτίμησε να κάνει τακ μετά την σημαδούρα και να συνεχίσει στο δεξίνεμο μπράτσο, έχοντας ως στόχο να πιάσει τον ΝΑ άνεμο που αναμένονταν το μεσημέρι, με προπορευόμενα τα 2 platu 25, που σε τέτοιες εντάσεις ανέμου ΄΄πετάνε΄΄ !! Το hakuna matata επέλεξε να κρατηθεί για μερικά μέτρα στο αριστερίνεμο μετά το καβατζάρισμα και να γυρίσει, λίγο μετά, σοφράνο από όλο τον στόλο, βρίσκοντας λίγο καλύτερο αέρα και καλύπτοντας κάποια από τα χαμένα, ως τότε μέτρα. Τα μικρά σιγόντα σε συνδυασμό με τον λίγο καλύτερο αέρα, ΄΄ανάγκασαν΄΄ το hakuna matata να αφήσει τον υπόλοιπο στόλο, πλέοντας σε καλύτερη γωνία ως προς τον στόχο, σε μια ριψοκίνδυνη επιλογή, επιλέγοντας να απομακρυνθεί από την πλευρά όπου αναμένονταν ο νέος αέρας.

Με την πάροδο του χρόνου ο άνεμος όλο και εγκατέλειπε τον κόλπο, με τα όργανα να δείξουν μέχρι και 1.8 ένταση ανέμου και 0.7 ταχύτητα σκάφους, με πολύ μεγάλη αστάθεια στις αλλαγές, ενώ κάποια σημάδια έλευσης ανέμου από ΝΔ εξανεμίστηκαν και η μεγάλη φάτσα στο δεξίνεμο προμήνυε την επερχόμενη έλευση του αέρα από την Μηλίνα. Αλλαγή που ήταν ότι χειρότερο για την τοποθέτηση του hakuna matata στον στίβο, μιας και βρέθηκε να είναι πια το πιο σταβέντο σκάφος, παίρνοντας τελευταίο τον νέο αέρα και ταξιδεύοντας όρτσα για το καβατζάρισμα των νήσων μικρά, τη στιγμή που τα 2 platuπροσέγγιζαν τον στόχο σε πιο ανοιχτή πλεύση και τα σκάφη που βρέθηκαν πιο ανατολικά να έρχονται με μπαλόνια!!!

Με την ένταση του ανέμου να ανεβαίνει σταδιακά, αγγίζοντας τα 10 μίλια, je men fous και ωκεανός, επιδιδόμενα σε match race, καβατζάρουν πρώτα το βόρειο άκρο των νήσων και σε κλειστή πλαγιοδρομία έπλεαν προς την είσοδο του στενού της νήσου Τρίκερι, ακολουθούμενα από το hakuna matata, λίγο πιο πίσω το Δήμητρα και σχετικά κοντά την πληθώρα του στόλου.

Έχοντας διανύσει την μισή απόσταση του αγώνα(10ν.μ) σε 3μιση ώρες και με την όποια ελπίδα για μια καλή θέση να πηγαίνει περίπατο ……οι στόχοι πλέον για την himera sai1ing t3am και το hakuna matata, είναι να καλυφθεί η διαφορά από τα 2 platuπριν την έξοδο από το στενό της νήσου Τρίκερι και φυσικά η κανονιά, ως οφείλαμε άλλωστε!! 

Όπως και έγινε, με την πλεύση να κλείνει στα όρτσα, με σχεδόν 12 μίλια αέρα και με την εγρήγορση που προκάλεσε  στο  πλήρωμα, η κοντινή ΄΄μάχη΄΄ με τα άλλα 2 σκάφη το hakuna matata ξεπροβάλει πρώτο από το στενό, ανάμεσα από τα 2 platu και ποδίζοντας για τον στόχο, τρέχει πλέον με ταχύτητες 8.4-9.1( μέγιστη 10), με ένταση ανέμου 13-15 μίλια και τον φαινόμενο στις 55-65 μοίρες!!

Happy sailing.......λοιπόν για περίπου μια ώρα, για το πλήρωμα του hakuna matata, ανοίγοντας σταδιακά την διαφορά από τα υπόλοιπα σκάφη και τερματίζοντας μετά από 4 ώρες και 54λ λεπτά, παίρνοντας την κανονιά του αγώνα υπό τους ήχους του φετινού soundtrack ''monte carlo'', αλλά μόλις 5 λεπτά μπροστά από το je men fous και 9 από τον ωκεανό. Ακολούθησαν και τα υπόλοιπα σκάφη, με τον τελευταίο τερματισμό περίπου μια ώρα μετά αυτόν του πρώτου, με τον άνεμο να έχει αυξηθεί αλλά και σιγοντάρει, κάτι  που επέτρεψε σε κάποια σκάφη να βιράρουν τα μπαλόνια τους!!

Τα τελικά αποτελέσματα έφεραν πρώτο το suerte, το οποίο συνέχισε τις πολύ καλές του εμφανίσεις από την Aegean regatta,δεύτερο το fata morgana και τρίτο το ωκεανός.

Δεκαπέντε ημέρες μετά την Aegean regatta, τα μελτέμια του αιγαίου και τις δύσκολες, αλλά άκρως εκπαιδευτικές ημέρες για την himera sai1ing t3am, η επιστροφή μας στις αναμενόμενες light συνθήκες  του Παγασητικού, σίγουρα δεν χαρακτηρίστηκε επιτυχημένη, μιας και οι διορθωμένοι χρόνοι μας κατέταξαν στην προτελευταία θέση του αγώνα!!

Η βελτίωση του πληρώματος ήταν εμφανής, σε θέματα συντονισμού, αν και η σύνθεση της 10 μελούς ομάδας δεν ήταν ακριβώς ίδια με αυτή της ρεγκάτας και με 2 μέλη να εκπαιδεύονται στο pianoκαι στην Μαΐστρα από τους προκατόχους τους!! Το στήσιμο του σκάφους και το τριμάρισμά του, μπορεί να μην άγγιξε την τελειότητα, αλλά σίγουρα κυμάνθηκε αρκετά άνω του μετρίου με το comet 41 να ξεπερνάει κάποιες  φορές την ταχύτητα του πραγματικού ανέμου, όταν αυτός ήταν κοντά στα 5 μίλια, κάτι στο οποίο βοήθησε πολύ και η παρουσία του Σταμάτη Μπένη, μετά από αρκετό καιρό!! Αυτό που σίγουρα στοίχησε ήταν η αποκοπή από τον στόλο και η απόφαση να ΄΄ παίξουμε ΄΄ με τον υπάρχον άνεμο και όχι να στηθούμε περιμένοντας τον νέο αέρα. Σε καμιά περίπτωση πάντως το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να ήταν δραματικά καλύτερο…….. έχοντας κάνει τα 3/5 του αγώνα με μπουνάτσα και χαρίζοντας από 100δ και πάνω στον στόλο, μάλλον πολύ δύσκολα να πάρεις τους διορθωμένους χρόνους σε τέτοιες συνθήκες, όπου και να βρίσκεσαι !!!

Οι ετοιμασίες του σκάφους για ναύλο(και ευχαριστούμε ΟΛΗ την ομάδα μας για την πολύτιμη βοήθειά της σε αυτό), δεν μας επέτρεψε να παρευρεθούμε σύσσωμοι στις απονομές στο γραφικό λιμανάκι της Κ.Γατζέας, με τα αναμνηστικά διπλώματα να παραλαμβάνονται από τον συγκυβερνήτη Γιάννη Αποστολόπουλο.

Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού, στις 20-22/9 με τον αγώνα των Ωρεών που φέτος για πρώτη φορά ξεκινάει Παρασκευή απόγευμα, προμηνύοντας και σίγουρη νυχτερινή πλεύση!!

Την himera sai1ing t3am αποτέλεσαν οι :

Άγι Μακρυγιάννη-πλώρη

Andrienn Vaczi- άλμπουρο

Ναταλία Αντωνίου-βοηθός πλώρης

Μαρία Γεωργιάδου-piano

Κατερίνα Σκόντρα-piano

Δημήτρης Καπετανγιάννης-jib

Νικολέτα Καραμπέρη-jib

Βασίλης Γεωργαλής- jib

Πέτρος Παπακυριακού- Μαϊστρα

Γιάννης Αποστολόπουλος- Συγκυβερνήτης/Μαϊστρα

Αποστόλης Πλάκας-κυβερνήτης/τιμόνι

Σταμάτης Μπένης-τακτική/τiμόνι