Newsletter

Εγγραφείτε στο News Letter μας για να λαμβάνετε νέα των τμημάτων ιστιοπλοΐας και τις δραστηριότητες μας

Sailing School events - news

Έναρξη νέων τμημάτων

Νέα σειρά μαθημάτων για τμήματα κυβερνητών και refresh group θα ξεκινήσει η σχολή το ΣΚ 18-19/11,σε συνεργασία πάντα με τον ΙΟΒΑΘ.
Παράλληλα θα διεξαχθούν δύο ενημερωτικές συναντήσεις  Δευτέρα 13 και Τετάρτη 15/11 στα γραφεία του ομίλου από 19:00 ως 21:00 για την πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο 6974591192

''Πάμε Ιστιοπλοΐα''

''Πάμε ιστιοπλοΐα''...αυτή τη Δευτέρα 23/10 ξεκινάει το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της σχολής,με τετράωρες μεσημεριανές αυτόνομες εξόδους,φρεσκαρίσματος γνώσεων και χειρισμών για τους παλιούς μαθητές μας και γνωριμίας για όσους θέλουν να πάρουν μια πρώτη εικόνα από την πλεύση ενός ιστιοφόρου ανοικτής θαλάσσης!

Περισσότερα...

Έναρξη εκπαιδευτικής περιόδου 2017

Την έναρξη του πρώτου κύκλου της νέας εκπαιδευτικής περιόδου για την ανοικτή θάλασσα στην πόλη του Βόλου προγραμματίζει η himera sailing school σε συνεργασία με τον ΙΟΒΑΘ, την Κυριακή10/9 με τμήματα κυβερνητών και refresh group!

Περισσότερα...

3ήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι

Στην αρχή του φθινοπώρου η himera sailing school προσφέρει την δυνατότητα για ένα refresh εκπαιδευτικό τριήμερο σε Παγασητικό και Β. Εύβοια από Παρασκευή μεσημέρι ως και Κυριακή βράδυ.

Περισσότερα...

free days sailing 2017

Το όγδοο free days sailing διοργανώνει φέτος η himera sailing school,από Τρίτη ως και Πέμπτη 5-7/9.

Περισσότερα...

ΔΙΕΒΑ 2017

Όταν βλέπεις τους άλλους να προετοιμάζονται για τον επόμενο αγώνα(ρεγκάτα) και εσύ ζηλεύεις λίγο...τότε σίγουρα οι προηγούμενες ημέρες που πέρασες στην θάλασσα ήταν πολύ καλές!!!

Εννιά μέρες,2 σκάφη,8 μαθητές,πέντε αγωνιστικές ημέρες και επτά κούρσες,συνέθεσαν το πάνελ της himera sailing school και την συμμετοχή της στην φετινή ΔΙΕΒΑ του ΝΟΑΘ στη Σκόπελο από 7-13/8! 
Περισσότερα...

Έναρξη νέας εκπαιδευτικής σειράς

Την έναρξη νέας σειρά μαθημάτων για την ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης στην πόλη του Βόλου προγραμματίζει η himera sailing school σε συνεργασία με τον ΙΟΒΑΘ, το Σαββατοκύριακο 13-14/5 με τμήματα κυβερνητών,refresh group,skippers group και αγωνιστικής δραστηριότητας.

Περισσότερα...

Άνοιξη 2017

Την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου για την ανοικτή θάλασσα στην πόλη του Βόλου προγραμματίζει η himera sailing school σε συνεργασία με τον ΙΟΒΑΘ, το Σαββατοκύριακο 11-12/3 με τμήματα κυβερνητών και refresh group!

Περισσότερα...

3ήμερο refresh group

Η himera sailing school με την ευκαιρία του 3ημέρου της 28ης Οκτωβρίου διοργανώνει ταχύρυθμο refresh group στις Β.Σποράδες!

Περισσότερα...

free days sailing 2016

  Η himera sailing school για 7η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει το free days sailing-γνωριμία με την ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης.

Περισσότερα...

Αγώνας Ωρεών 2013

Με απογευματινή εκκίνηση και σίγουρη νυχτερινή πλεύση για πρώτη φορά, διοργανώθηκε από τον ΙΟΒΑΘ στις 20-22/9 ο αγώνας των Ωρεών !!

Η αλλαγή της κλασικής διαδρομής Βόλος-Ωρεοί, αποφασίστηκε πέρσι το φθινόπωρο κατά την κατάθεση του νέου αγωνιστικού προγράμματος στην ΕΑΘ και περιλάμβανε 2 σημαντικές αλλαγές, εκκίνηση από Παρασκευή απόγευμα, αντί Σάββατο πρωί και παράκαμψη του Αί Νικόλα(νησάκι ΝΔ των Ωρεών ανάμεσα σε Γλύφα και Ράχες), κάτι που αύξησε την συνολική απόσταση στα 40ν.μ από τα 24 ν.μ !

Η himera sai1ing t3am, η αγωνιστική ομάδα της σχολής μας, έδωσε το παρόν και σε αυτόν τον αγώνα  με το σκάφος hakuna matata και οκταμελές πλήρωμα, που για πρώτη φορά φέτος περιείχε μόνο 2 γυναίκες στην σύνθεσή του!! Διάφοροι λόγοι έκαναν πολλά μέλη της ομάδας να απουσιάσουν και έτσι η 5αμελής ομάδα της σχολής πλαισιώθηκε από τους fairytale friends, Κραβαρίτη Μπάμπη(γνώριμος μας  από την Aegean regatta) και τον παλιό μας μαθητή Ποδιά Σταύρο( μέλος του πρώτου πληρώματος που έλαβε μέρος η σχολή σε αγώνες με την himera !!).

Με τον φόβο της βραδινής μπουνάτσας, δόθηκε στις 4 το απόγευμα η εκκίνηση έξω από το λιμάνι του Βόλου στα 10 συμμετέχοντα σκάφη. Με ένα ελαφρύ ΝΝΑ διευθύνσεων αεράκι, καλύτερα εκκίνησαν τα σκάφη je men fous, fata morgana και Ωκεανός. Με την μπουκαδούρα να μην έχει καλόεμφανιστεί….. η επιλογή το δεξίνεμου προς τις ανατολικές ακτές του Παγασητικού και του αριστερίνεμου στο κέντρο του κόλπου αλλά και στην πορεία εξόδου από τον Κόλπο,  είχε να κάνει με την πίστη που είχαν οι κυβερνήτες στα δελτία που έδιναν φρεσκάρισμα από ανατολικά τις απογευματινές ώρες. Με τον στόλο να απλώνετε στην θαλάσσια περιοχή αγριάς-αλυκών την κούρσα οδηγούν το hakuna matata, το πιο σοφάρνο σκάφος του στόλου πλέοντας πιο ανατολικά  και  je men fous σχετικά κέντρο , τα οποία και έπεσαν πολύ κοντά στο κροσάρισμα 2-3 μίλια μετά την εκκίνηση! Το κόψιμο του αέρα που προσωρινά έφερε εξαντλητικές σκέψεις στο μυαλό των περισσοτέρων…… ευτυχώς δεν κράτησε για πολύ μιας και το ριτίδιασμα της θάλασσας από τα ΝΑ προμήνυε τον αναμενόμενο και πολυπόθητο αέρα που άγγιξε τα 14-15 μίλια πραγματικού ανέμου στην έξοδο του κόλπου. Με όλο σχεδόν το στόλο να τρέχει πλέον, το hakuna matata όντας το πιο σοφράνο σκάφος πέφτει στην έξοδο του κόλπου, πρώτο και αρκετά μπροστά, σε ανοιχτά όρτσα και συνεχίζει να κρατιέται κλειστά κοντά στη στεριά περιμένοντας το σιγοντάρισμα στο αριστερίνεμο που θα έδινε την δυνατότητα για το βίρα του μπαλονιού και το πόδισμα προς την Αργυρόνησο και την είσοδο στον Β.Ευβοικό κόλπο. Δυστυχώς όμως ο καιρός έκανε δεξιά, ερχόμενος περισσότερο από την Εύβοια και όχι από το μπουγάζι, κάτι που κράτησε τον φλόκο  βιραρισμένο, έχοντας διανύσει τελικά κάποια χαμένα μέτρα!!

Με την δύση του ηλίου ήρθε και το πολυπόθητο σιγόντο κοντά στην αργυρόνησο κάτι που επέτρεψε το βίρα του Α5, δυστυχώς το ΄΄αγαπημένο΄΄ Α3 άφησε την τελευταία του πνοή στην συμμετοχή τους σκάφους στο ράλλυ Αιγαίου!! Το κόψιμο και το συνεχόμενο σιγοτνάρισμα στο αριστερίνεμο αποδυναμώνει την επίδοση του σκάφους και όντας πλέον κατάπρυμα για το καβατζάρισμα του Αί Νικόλα το πλήρωμα ετοιμάζει το peeling σε συμμετρικό με το λιγοστό πλέον απογευματινό φως για να διατηρήσει την απόσταση που έχτισε με τον υπόλοιπο στόλο!!

Ακολουθεί happy night sailing........με την ένταση του ανέμου να αγγίζει τα 15-17 μίλια πραγματικού και την ταχύτητα του σκάφους τα 9 μίλια, το πλήρωμα παρά την πρώτη του φορά σε νυχτερινές συνθήκες ανταποκρίνεται πολύ καλά στις κινήσεις, αλλά και στο ολιγόλεπτο ΄΄πάτημα΄΄ λίγο πριν το καβατζάρισμα του νησιού σε πλαγιοδρομία, μιας και ο ηλεκτρονικός δαίμων μας ΄΄αναγκάζει΄΄ να κάνουμε κάποια περισσότερα μέτρα μετά την αργοπορημένη πότζα!! Τα εναπομείναντα μίλια, σε αντίθετη πορεία ανεβαίνοντας πλέον τον Β.Ευβοικό, μετά το καβατζάρισμα, έχουν λίγες ψυχάλες….. αλλά και στρωτό αεράκι 10-11 μίλια όρτσα και με το ευχάριστο παιχνίδι των αλλαγών διεύθυνσης κοντά στις στεριές της Β.Εύβοιας, το hakuna matata με την himera sai1ing t3am, τερματίζει πρώτο σκάφος στις 22:00, έχοντας καλύψει τα 40ν.μ σε 6 ώρες !!

Έχοντας κάνει μια πραγματικά γρήγορη κούρσα για τα δεδομένα της περιοχής μας και χωρίς μεγάλα λάθη, το πλήρωμα αναμένει μαζί με την επιτροπή τους τερματισμούς των κοντινών σκαφών, κάνοντας πρόχειρους υπολογισμούς!!!

Ακολουθεί μετά από 40 λεπτά το je men fous και   1 ώρα και 23λ μετά το suerte, σκάφη που κατέλαβαν την πρώτη και δεύτερη θέση της πρώτης μέρας και το hakuna  matata 3o !! Με τις θέσεις 2 ως 5 να παίζονται στα 1 και 2 λεπτά σε διορθωμένο χρόνο!!

Η παρουσία του αέρα στο μεγαλύτερο μέρος της κούρσας, επέτρεψε στα περισσότερα πληρώματα να απολαύσουν τα τσιπουράδικα στο γραφικό λιμανάκι των Ωρεών……καθώς και ένα ποτό με λίγο χορό…… συζητώντας τα πεπραγμένα της κούρσας!!

Η σχεδόν μόνιμη παρουσία αέρα στην περιοχή της Β.Εύβοιας σε συνδυασμό με το κενό του Σαββατου, ελεύθερη μέρα, έκανε επιτέλους πραγματικότητα αυτό που οι περισσότεροι κατά καιρούς λέγαμε με αφορμή την παρουσία 2 platu 25 στον Βόλο......ένα έστω και άτυπο match race, με πλήρωμα ομάδες από όλα σχεδόν τα σκάφη!!! Με σκάφος επιτροπής, τόσο του αγώνα όσο και του match race, το λαβωμένο fairytale και σημαδούρα όρστα μπροστά από το λιμάνι των Ωρεών, τόσο οι αγωνιζόμενοι, όσο και οι επισκέπτες της παραλίας, απόλαυσαν ένα άκρως ανταγωνιστικό θέαμα!! Σίγουρα θα υπάρξει και συνέχεια για ένα είδος αγώνα που πραγματικά κρατάει σε εγρήγορση το πλήρωμα και αναδεικνύει στο έπακρο τις ικανότητές του, εκμηδενίζοντας στο ελάχιστο τον παράγοντα τύχη!!

Οι βραδινές συζητήσεις των πληρωμάτων αναφερόντουσαν κυρίως στα 5άρια που έδιναν τα δελτία καιρού για την Κυριακή, δεύτερη μέρα του αγώνα, για την διαδρομή Ωρεοί-Βόλος! Το ξημέρωμα αλλά και η πάροδος της ώρας, κάθε άλλο παρά επαληθεύανε τις προβλέψεις, παρά τις αναφορές για αρκετό αέρα στην πόλη του Βόλου!!

Αναμένοντας λοιπόν το αέρα και με πρώτο διαθέσιμο πανί για αλλαγή τον Νο3……η εκκίνηση δόθηκε στις 11 υπό συνθήκες μπουνάτσας! Η κλασική οδός κοντά στις στεριές τις Εύβοιας δεν έδειχνε να προμηνύει την παραμικρή ρέφλα και έτσι κάποια λίγα στρίματα αέρα πιο ανοιχτά αποτέλεσαν στόχο για κάποια σκάφη. Με το ελαφρύ ΒΑ αεράκι, ο στόλος κρατιέται κοντά, με τα σκάφη που βρίσκονταν κοντά στην στεριά, να παίρνουν τελικά πρώτα το φρεσκάρισμα  10-12 μίλια και να ξεκολλάνε από την λαδιά. Το hakuna matata, καθυστερεί να πάρει τον αέρα μιας και βρέθηκε σταβέντο του στόλου, με τον ερχομό του νέου αέρα, αλλά στη συνέχεια με πορεία προς τον στόχο, την είσοδο του Παγασητικού κόλπου, δείχνει να καλύπτει από τα χαμένα μέτρα, σε ανοιχτά όρτσα. Περνώντας πολύ κοντά στον όμορο φάρο της Αργυρονύσου και με στόχο τον Σταυρό ,το δυτικό άκρο της μπούκας του κόλπου, το απότομο κόψιμο σε συνδυασμό με το σιγοντάρισμα, αναγκάζει το hakuna matata να ορτσάρει για να κρατήσει φαινόμενο, καθυστερώντας παράλληλα να βιράρει το συμμετρικό μπαλόνι του, παράγοντες που απέβησαν καθοριστικοί για την εξέλιξη της κούρσας! Με τον στόλο να πλησιάζει απειλητικά ο εναπόμειναν κυματισμός και ο λιγοστός αέρας, αναγκάζει  την himera sai1ing t3am να ορτσάρει ακόμη περισσότερο προς Αγιά Κυριακή σχεδόν, αρκετά πιο δεξιά από τον στόχο, την στιγμή όπου je men fous και Ωκεανός μπαίνουν στον παγασιτικό από τον Σταυρό, παίρνωντας πλέον τα σκήπτρα της πρωτοπορίας από το hakuna matata! Με τον στόλο μοιρασμένο στην είσοδο του κόλπου, τα σκάφη που μπήκαν από δυτικά προσπαθούν να ανέβουν κέντρο και ανατολικά, ενώ τα υπόλοιπα προσπαθούν να γλύψουν την ανατολική είσοδο, αμφότεροι με στόχο το ραντεβού με το μεσημεριανό ΝΑ άνεμο.

Με τα περισσότερα πλέον σκάφη σε κοντινή απόσταση και με 16 μίλια να απομένουν, η επιλογή της ακραίας τακτικής ήταν σχεδόν μονόδρομος για το πλήρωμα του hakuna matata......όπου μετά το peeling στο μεγαλύτερο συμμετρικό μπαλόνι, γυρίζει αριστερίνεμο, αφήνοντας την κοντινή στεριά της Αγίας Κυριακής, αναζητώντας τις αναπάντεχες ρέφλες στα δυτικά της μπούκας με την ελπίδα της έλευσης αέρα από εκεί! Με τα 2 platu 25 να οδηγούν την κούρσα πλέοντας προς τα ΄΄μικρά΄΄ και τον υπόλοιπο στόλο να παλεύει στην μπουνάτσα…. το επόμενο peeling σε codezero, παράλληλα με την αύξηση του ανέμου στα 3-3.5 μίλια, ξεκολλάει το δρομόμετρο από το μηδέν που είχε βρεθεί!! Επιπλέον η παρουσία των pink floyd στο  cd του σκάφους, δείχνει να συγκινεί τον άνεμο που πλέον αγγίζοντας τα 6-7 μίλια  τρέχει το comet 41 s με 5.5-6 κόμβους!! Εν τέλει το φρεσκάρισμα ήρθε από  ανατολικά, προς απογοήτευση μας εν μέρει……, αγγίζοντας τους 20 κόμβους αέρα στιγμιαία, κάτι που δεν μας έδωσε καμία ελπίδα στους διορθωμένους χρόνους μιας και σχεδόν όλος ο στόλος βρέθηκε σε αυτόν, αλλά τουλάχιστον μας τερμάτισε γρήγορα, 4 λεπτά σε πραγματικό πίσω από το je men fous και μόνο μια ώρα μπροστά από τον τελευταίο τερματισμό, μιας και τα πιο πίσω σκάφη πήραν πιο φρέσκο αέρα, ως και 24 κόμβους, κάτι που το προπορευόμενο je men fous δεν είδε ποτέ!! Το τελικό αποτέλεσμα της τελευταίας θέσης ήταν και το αναμενόμενο με την  έκβαση που είχε ο αγώνας….. κατατάσσοντας μας συνολικά στην 6η θέση του αγώνα με 13β και τριπλή ισοβαθμία!!!

Εν κατακλείδι το νέο format του αγώνα των Ωρεών δεν επαλήθευσε τις ΄΄Κασσάνδρες΄΄ που ήθελαν τον στόλο να καραντιάζει την νύχτα και να ταλαιπωρείτε….. αντίθετα μάλιστα, οι περισσότεροι έδειξαν να το ευχαριστιούνται και επιπλέον η κενή μέρα του Σαββάτου έδωσε την δυνατότητα για τις ιστιοπλοϊκές μονομαχίες με τα platu! Σε αυτό φυσικά συντέλεσε και η παρουσία μελών του fairytale στην επιτροπή αγώνα, που ομολογουμένως χρειάζεται περισσότερα άτομα στην περίπτωση νυχτερινών τερματισμών.

Τέλος όσον αφορά την απόδοση της himera sai1ing t3am, παρά την απουσία βασικών μελών της ομάδας, οι αντικαταστάτες τους ανταποκρίθηκαν στο έπακρο και συνολικά η ομάδα δούλεψε σωστά και συντονισμένα στην έστω και λιγοστή αλλά πρωτόγνωρη νυχτερινή πλεύση!! Η παρουσία αέρα καθόλη τη διάρκεια της πρώτης αγωνιστικής ημέρας, πέρα από ευχάριστη, βοήθησε στην άμεση κατανόηση των λαθών που μας έριξαν στην Τρίτη θέση, κάτι που δεν μπορεί να εξαχθεί τόσο εύκολα όταν οι συνθήκες αέρα ανατρέπουν τους θεωρητικούς χρόνους των πιστοποιητικών.

Ραντεβού σε 10 ημέρες με τον αγώνα της Μηλίνας στις 11-12/10, ενώ ακολουθούν άλλοι 2 αγώνες ως και 10/11 για να ολοκληρωθεί το αγωνιστικό πρόγραμμα της himera sai1ing t3am με το hakuna matata.

 Την himera sai1ing t3am αποτέλεσαν οι :

Καραμπέρη Νικολέτα-πλώρη/άλμπουρο

Ποδιάς Σταύρος-πλώρη/άλμπουρο

Σκόνδρα Κατερίνα-piano

Γεωργαλής Βασίλης-jib/spin

Παπακυριακού Πέτρος-trimming

Αποστολόπουλος Γιάννης-κυβερνήτης/mainsail

Πλάκας Απόστολος-crew organizer/τιμόνι

Κραβαρίτης Μπάμπης-τακτική/τιμόνι/trimming

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο :

  http://iovath.webnode.com/%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B5%CF%83%20-%20%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/