Newsletter

Εγγραφείτε στο News Letter μας για να λαμβάνετε νέα των τμημάτων ιστιοπλοΐας και τις δραστηριότητες μας

Sailing School events - news

Έναρξη νέων τμημάτων

Νέα σειρά μαθημάτων για τμήματα κυβερνητών και refresh group θα ξεκινήσει η σχολή το ΣΚ 18-19/11,σε συνεργασία πάντα με τον ΙΟΒΑΘ.
Παράλληλα θα διεξαχθούν δύο ενημερωτικές συναντήσεις  Δευτέρα 13 και Τετάρτη 15/11 στα γραφεία του ομίλου από 19:00 ως 21:00 για την πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο 6974591192

''Πάμε Ιστιοπλοΐα''

''Πάμε ιστιοπλοΐα''...αυτή τη Δευτέρα 23/10 ξεκινάει το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της σχολής,με τετράωρες μεσημεριανές αυτόνομες εξόδους,φρεσκαρίσματος γνώσεων και χειρισμών για τους παλιούς μαθητές μας και γνωριμίας για όσους θέλουν να πάρουν μια πρώτη εικόνα από την πλεύση ενός ιστιοφόρου ανοικτής θαλάσσης!

Περισσότερα...

Έναρξη εκπαιδευτικής περιόδου 2017

Την έναρξη του πρώτου κύκλου της νέας εκπαιδευτικής περιόδου για την ανοικτή θάλασσα στην πόλη του Βόλου προγραμματίζει η himera sailing school σε συνεργασία με τον ΙΟΒΑΘ, την Κυριακή10/9 με τμήματα κυβερνητών και refresh group!

Περισσότερα...

3ήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι

Στην αρχή του φθινοπώρου η himera sailing school προσφέρει την δυνατότητα για ένα refresh εκπαιδευτικό τριήμερο σε Παγασητικό και Β. Εύβοια από Παρασκευή μεσημέρι ως και Κυριακή βράδυ.

Περισσότερα...

free days sailing 2017

Το όγδοο free days sailing διοργανώνει φέτος η himera sailing school,από Τρίτη ως και Πέμπτη 5-7/9.

Περισσότερα...

ΔΙΕΒΑ 2017

Όταν βλέπεις τους άλλους να προετοιμάζονται για τον επόμενο αγώνα(ρεγκάτα) και εσύ ζηλεύεις λίγο...τότε σίγουρα οι προηγούμενες ημέρες που πέρασες στην θάλασσα ήταν πολύ καλές!!!

Εννιά μέρες,2 σκάφη,8 μαθητές,πέντε αγωνιστικές ημέρες και επτά κούρσες,συνέθεσαν το πάνελ της himera sailing school και την συμμετοχή της στην φετινή ΔΙΕΒΑ του ΝΟΑΘ στη Σκόπελο από 7-13/8! 
Περισσότερα...

Έναρξη νέας εκπαιδευτικής σειράς

Την έναρξη νέας σειρά μαθημάτων για την ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης στην πόλη του Βόλου προγραμματίζει η himera sailing school σε συνεργασία με τον ΙΟΒΑΘ, το Σαββατοκύριακο 13-14/5 με τμήματα κυβερνητών,refresh group,skippers group και αγωνιστικής δραστηριότητας.

Περισσότερα...

Άνοιξη 2017

Την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου για την ανοικτή θάλασσα στην πόλη του Βόλου προγραμματίζει η himera sailing school σε συνεργασία με τον ΙΟΒΑΘ, το Σαββατοκύριακο 11-12/3 με τμήματα κυβερνητών και refresh group!

Περισσότερα...

3ήμερο refresh group

Η himera sailing school με την ευκαιρία του 3ημέρου της 28ης Οκτωβρίου διοργανώνει ταχύρυθμο refresh group στις Β.Σποράδες!

Περισσότερα...

free days sailing 2016

  Η himera sailing school για 7η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει το free days sailing-γνωριμία με την ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης.

Περισσότερα...

Skippers group

  To τμήμα απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να ασχοληθούνε επαγγελματικά με τον χώρο των ναυλώσεων ως κυβερνήτες-skippers αποκτώντας εξειδικευμένη εμπειρία και γνώση ούτως ώστε να ανταπεξέλθουν στις εύθηνες αυτού, αλλά και σε όσους θέλουν να αμβλύνουν τον ιστιοπλοϊκό τους ορίζοντα σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό εκπαιδευτικό περιβάλλον.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του τμήματος δομήθηκε με βάση τις απαιτήσεις της δραστηριότητας και την προσπάθεια για όσο το δυνατόν καλύτερης γνώσης του θαλασσίου χώρου του Παγασητικού-Β.Εύβοιας και Β.Σποράδων
 
  
   Ο πρακτικός  κύκλος περιλαμβάνει  :
  •  Δύο 5άωρα πρακτικά μαθήματα στην αρχή του course.
  • Πολυήμερο (6-7 ημέρες) Ταξίδι, καλύπτοντας τον ευρύτερο θαλάσσιο χώρο της Β.Εύβοιας και των Β.Σποράδων με στόχο οι εκπαιδευόμενοι να εξασκηθούν σε χειρισμούς στα λιμάνια της περιοχής ,όπως και σε  αρόδο αγκυροβολίες στους  δημοφιλής όρμους και παραλίες αυτής, παραπλέοντας και ¨χαρτογραφώντας¨ σχεδόν όλη την ακτογραμμή των Β. Σποράδων αλλά και τους σημαντικότερους καλοκαιρινούς προορισμούς.

 Καθ όλη  τη διάρκεια της εκπαίδευσης οι κινήσεις αλλά και οι χειρισμοί θα γίνονται από 2-3 μέλη του πληρώματος εναλλάξ, ούτως ώστε να υπάρχει απόλυτη προσομοίωση στις συνθήκες που θα συναντήσει ο αυριανός skipper , αναγκαζόμενος τις περισσότερες φορές να χειρίζεται το σκάφος σχεδόν μόνος του εξαιτίας της άγνοιας των πελατών!

 
   Ο θεωρητικός κύκλος  :
• Μηχανολογία/ηλεκτρολογία- εντοπισμός και επιδιόρθωση  ηλεκτρολογικών και μηχανολογικών προβλημάτων. 
• Ναυτιλία/ΔΚΑΣ
• Ασφάλεια στη θάλασσα
• Ναυτιλιακά έγγραφα-υποχρεώσεις κυβερνήτη-συμπεριφορά skipper
 

 Οι υποψήφοι skippers, μετά και την επιτυχή αποφοίτησή τους(πρακτικές-γραπτές εξετάσεις),θα αποκτούνε βεβαίωση παρακολούθησης του τμήματος skippers της σχολής.
 

Το τμήμα προγραμματίζετε να ξεκινήσει την περίοδο τέλος Μαϊου-Αρχές Ιουνίου. Λόγω της ιδιαιτερότητας του συγκεκριμένου τμήματος το τελικό πρόγραμμα θα καθοριστεί στην πρώτη συνάντηση.