Newsletter

Εγγραφείτε στο News Letter μας για να λαμβάνετε νέα των τμημάτων ιστιοπλοΐας και τις δραστηριότητες μας

Sailing School events - news

Έναρξη νέων τμημάτων

Νέα σειρά μαθημάτων για τμήματα κυβερνητών και refresh group θα ξεκινήσει η σχολή το ΣΚ 18-19/11,σε συνεργασία πάντα με τον ΙΟΒΑΘ.
Παράλληλα θα διεξαχθούν δύο ενημερωτικές συναντήσεις  Δευτέρα 13 και Τετάρτη 15/11 στα γραφεία του ομίλου από 19:00 ως 21:00 για την πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο 6974591192

''Πάμε Ιστιοπλοΐα''

''Πάμε ιστιοπλοΐα''...αυτή τη Δευτέρα 23/10 ξεκινάει το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της σχολής,με τετράωρες μεσημεριανές αυτόνομες εξόδους,φρεσκαρίσματος γνώσεων και χειρισμών για τους παλιούς μαθητές μας και γνωριμίας για όσους θέλουν να πάρουν μια πρώτη εικόνα από την πλεύση ενός ιστιοφόρου ανοικτής θαλάσσης!

Περισσότερα...

Έναρξη εκπαιδευτικής περιόδου 2017

Την έναρξη του πρώτου κύκλου της νέας εκπαιδευτικής περιόδου για την ανοικτή θάλασσα στην πόλη του Βόλου προγραμματίζει η himera sailing school σε συνεργασία με τον ΙΟΒΑΘ, την Κυριακή10/9 με τμήματα κυβερνητών και refresh group!

Περισσότερα...

3ήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι

Στην αρχή του φθινοπώρου η himera sailing school προσφέρει την δυνατότητα για ένα refresh εκπαιδευτικό τριήμερο σε Παγασητικό και Β. Εύβοια από Παρασκευή μεσημέρι ως και Κυριακή βράδυ.

Περισσότερα...

free days sailing 2017

Το όγδοο free days sailing διοργανώνει φέτος η himera sailing school,από Τρίτη ως και Πέμπτη 5-7/9.

Περισσότερα...

ΔΙΕΒΑ 2017

Όταν βλέπεις τους άλλους να προετοιμάζονται για τον επόμενο αγώνα(ρεγκάτα) και εσύ ζηλεύεις λίγο...τότε σίγουρα οι προηγούμενες ημέρες που πέρασες στην θάλασσα ήταν πολύ καλές!!!

Εννιά μέρες,2 σκάφη,8 μαθητές,πέντε αγωνιστικές ημέρες και επτά κούρσες,συνέθεσαν το πάνελ της himera sailing school και την συμμετοχή της στην φετινή ΔΙΕΒΑ του ΝΟΑΘ στη Σκόπελο από 7-13/8! 
Περισσότερα...

Έναρξη νέας εκπαιδευτικής σειράς

Την έναρξη νέας σειρά μαθημάτων για την ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης στην πόλη του Βόλου προγραμματίζει η himera sailing school σε συνεργασία με τον ΙΟΒΑΘ, το Σαββατοκύριακο 13-14/5 με τμήματα κυβερνητών,refresh group,skippers group και αγωνιστικής δραστηριότητας.

Περισσότερα...

Άνοιξη 2017

Την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου για την ανοικτή θάλασσα στην πόλη του Βόλου προγραμματίζει η himera sailing school σε συνεργασία με τον ΙΟΒΑΘ, το Σαββατοκύριακο 11-12/3 με τμήματα κυβερνητών και refresh group!

Περισσότερα...

3ήμερο refresh group

Η himera sailing school με την ευκαιρία του 3ημέρου της 28ης Οκτωβρίου διοργανώνει ταχύρυθμο refresh group στις Β.Σποράδες!

Περισσότερα...

free days sailing 2016

  Η himera sailing school για 7η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει το free days sailing-γνωριμία με την ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης.

Περισσότερα...

Τμήμα Κυβερνητών

Αποτελεί το ουσιαστικότερο βήμα για την είσοδο στην ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης, με η χωρίς καμία πρότερη εμπειρία.  

Εδώ και δύο χρόνια έχει πάρει τη θέση του τμήματος αρχαρίων και η διαφορά δεν είναι μόνο στη μετονομασία αλλά πολύ περισσότερο στην ουσιαστική δουλεία που  γίνετε σε αυτό. Η χρόνια ενασχόλησή μας με το αντικείμενο μας έδειξε ότι θα πρέπει να αμβλυνθεί η τριβή και η διδαχή των μαθητών τόσο στο πρακτικό κομμάτι όσο και σε θεωρητικό επίπεδο.

Έτσι λοιπόν το τμήμα πλέον αριθμεί σύνολο 90 ωρών εκπαίδευσης, 75 πρακτικής και 15 θεωρίας, διαιρούμενες σε  2 κύκλους.

 • Στον  πρώτο κύκλο (33ώρες πρακτικής) ο μαθητής λαμβάνει μια πλήρη εικόνα όλων των χειρισμών που απαιτεί ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, συμμετέχει σε αυτούς και αξιολογείται για την απόδοσή του ( γραπτές εξετάσεις-παρουσία στο τμήμα )
 • Στην αρχή του δεύτερου κύκλου(42 ώρες πρακτικής) και μετά την αξιολόγηση αλλά και την δήλωση επιθυμίας, ο μαθητής μπορεί να επιλέξει αν θα ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του ως πλήρωμα λαμβάνοντας βεβαίωση παρακολούθησης του τμήματος ή ως κυβερνήτης σε μια πιο απαιτητική εκπαιδευτική διαδικασία, όπου μετά από θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις αποκτά το δίπλωμα-πτυχίο της ανοικτής θάλασσας με το οποίο έχει την δυνατότητα διακυβέρνησης ιστιοπλοϊκού σκάφους ως 20μ.

  Η πρακτική εξάσκηση, συμπεριλαμβανομένου ενός μονοήμερου, ενός διήμερου εκπαιδευτικού ταξιδιού και πρακτικών εξετάσεων, περιλαμβάνει τις ενότητες :

 • Χειρισμοί λιμένα με μηχανή και πανιά (αγκυροβολία-πλαγιοδέτηση-ρεμετζάρισμα)
 •  Αγκυροβολία αρόδο
 • Ιστιοπλοΐα – τριμάρισμα (ρύθμιση πανιών)
 • Νυχτερινή πλεύση
 • Καταστάσεις ανάγκης (πρακτική εξάσκηση του άνθρωπος στη θάλασσα)
 • Ναυτικοί κόμποι
 • Προετοιμασία ταξιδιού
 • Ονοματολογία σκάφους και ναυτικοί όροι
 • Ασφάλεια στη θάλασσα-χρήση σωστικών
 • Χρήση vhf/gmdss & gps

 Η θεωρητική διδασκαλία περιλαμβάνει 15 ώρες στις ενότητες :   

 • Ναυτιλία       
 • ΔΚΑΣ-κανονισμός αποφυγής συγκρούσεων       
 • Μετεωρολογία         
 • Αεροδυναμική/υδροδυναμική       
 • Μηχανολογία     
 • Πρώτες βοήθειες 

                       https://www.youtube.com/watch?v=G_FLVDgBhd0