Newsletter

Εγγραφείτε στο News Letter μας για να λαμβάνετε νέα των τμημάτων ιστιοπλοΐας και τις δραστηριότητες μας

Sailing School events - news

Έναρξη νέων τμημάτων

Νέα σειρά μαθημάτων για τμήματα κυβερνητών και refresh group θα ξεκινήσει η σχολή το ΣΚ 18-19/11,σε συνεργασία πάντα με τον ΙΟΒΑΘ.
Παράλληλα θα διεξαχθούν δύο ενημερωτικές συναντήσεις  Δευτέρα 13 και Τετάρτη 15/11 στα γραφεία του ομίλου από 19:00 ως 21:00 για την πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο 6974591192

''Πάμε Ιστιοπλοΐα''

''Πάμε ιστιοπλοΐα''...αυτή τη Δευτέρα 23/10 ξεκινάει το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της σχολής,με τετράωρες μεσημεριανές αυτόνομες εξόδους,φρεσκαρίσματος γνώσεων και χειρισμών για τους παλιούς μαθητές μας και γνωριμίας για όσους θέλουν να πάρουν μια πρώτη εικόνα από την πλεύση ενός ιστιοφόρου ανοικτής θαλάσσης!

Περισσότερα...

Έναρξη εκπαιδευτικής περιόδου 2017

Την έναρξη του πρώτου κύκλου της νέας εκπαιδευτικής περιόδου για την ανοικτή θάλασσα στην πόλη του Βόλου προγραμματίζει η himera sailing school σε συνεργασία με τον ΙΟΒΑΘ, την Κυριακή10/9 με τμήματα κυβερνητών και refresh group!

Περισσότερα...

3ήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι

Στην αρχή του φθινοπώρου η himera sailing school προσφέρει την δυνατότητα για ένα refresh εκπαιδευτικό τριήμερο σε Παγασητικό και Β. Εύβοια από Παρασκευή μεσημέρι ως και Κυριακή βράδυ.

Περισσότερα...

free days sailing 2017

Το όγδοο free days sailing διοργανώνει φέτος η himera sailing school,από Τρίτη ως και Πέμπτη 5-7/9.

Περισσότερα...

ΔΙΕΒΑ 2017

Όταν βλέπεις τους άλλους να προετοιμάζονται για τον επόμενο αγώνα(ρεγκάτα) και εσύ ζηλεύεις λίγο...τότε σίγουρα οι προηγούμενες ημέρες που πέρασες στην θάλασσα ήταν πολύ καλές!!!

Εννιά μέρες,2 σκάφη,8 μαθητές,πέντε αγωνιστικές ημέρες και επτά κούρσες,συνέθεσαν το πάνελ της himera sailing school και την συμμετοχή της στην φετινή ΔΙΕΒΑ του ΝΟΑΘ στη Σκόπελο από 7-13/8! 
Περισσότερα...

Έναρξη νέας εκπαιδευτικής σειράς

Την έναρξη νέας σειρά μαθημάτων για την ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης στην πόλη του Βόλου προγραμματίζει η himera sailing school σε συνεργασία με τον ΙΟΒΑΘ, το Σαββατοκύριακο 13-14/5 με τμήματα κυβερνητών,refresh group,skippers group και αγωνιστικής δραστηριότητας.

Περισσότερα...

Άνοιξη 2017

Την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου για την ανοικτή θάλασσα στην πόλη του Βόλου προγραμματίζει η himera sailing school σε συνεργασία με τον ΙΟΒΑΘ, το Σαββατοκύριακο 11-12/3 με τμήματα κυβερνητών και refresh group!

Περισσότερα...

3ήμερο refresh group

Η himera sailing school με την ευκαιρία του 3ημέρου της 28ης Οκτωβρίου διοργανώνει ταχύρυθμο refresh group στις Β.Σποράδες!

Περισσότερα...

free days sailing 2016

  Η himera sailing school για 7η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει το free days sailing-γνωριμία με την ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης.

Περισσότερα...

Εκπαιδευτές

Διευθυντής και βασικός εκπαιδευτής της himera sailing , ο Πλάκας Απόστολος, καθηγητής φυσικής αγωγής, απόφοιτος της  γυμναστικής ακαδημίας του Πανεπιστημίου  της Σόφιας με ειδικότητα στο άθλημα της ιστιοπλοΐας και  μεταπτυχιακό τίτλο στην  ¨Επίτευξη υψηλών επιδόσεων στον αθλητισμό-ιστιοπλοΐα¨. Κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος προπονητή-εκπαιδευτή  ιστιοπλοΐας Ά κατηγορίας από τη ΓΓΑ. Προπονητής τριγώνου από το 1998 σε Ν.Ο.Β-Αργοναύτες και Ν.Ο.Δ.Ωρεών στις κατηγορίες των optimist και laser.Εκπαιδευτής ανοιχτής θάλασσας από το 2005  σε Ν.Ο.Δ-Ωρεών , Ι.Ο.Β.Α.Θ, Ν.Ο.ΑΓ.Κωσταντίνου .Συμμετοχή σε πληθώρα αγώνων ανοιχτής θάλασσας επί μία δεκαετία τόσο ως πλήρωμα όσο και ως κυβερνήτης. Παρακολούθηση  σεμιναρίων καταμετρητών,  επιτροπών αγώνων και κανονισμών ιστιοπλοΐας, καθώς και μέλος επιτροπών αγώνων. Μέλος  Δ.Σ του Ι.Ο.Β.Α.Θ. τη διετία 2006-2008. Επιμεληθηκε την έκδοση του εγχειριδίου για τα αγωνιστικά τμήματα της σχολής. Ασχολείται αποκλειστικά με την ιστιοπλοΐα.

 Υπεύθυνος κατάρτισης και υλοποίησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων ο Μπένης Σταμάτης καθηγητής φυσικής αγωγής, απόφοιτος του  ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ με ειδικότητα στο άθλημα της ιστιοπλοΐας. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου  "Αυτοδιοικούμενες εκπαιδευτικές μονάδες σε ένα συγκεντρωτικό εκπαιδευτικό σύστημα"και άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος προπονητή- εκπαιδευτή  ιστιοπλοΐας Ά κατηγορίας από τη ΓΓΑ. Προπονητής τριγώνου από το 1985 σε Ο.Φ.Θ και  Ν.Ο.Β.-Αργοναύτες στις κατηγορίες 420,470, laser, optimist, με πολλές επιτυχίες όπως 6η πανευρωπαϊκή νίκη 420(κοριτσιών) και 1η, 2η πανελλήνια Laser. Εκπαιδευτής ανοιχτής θάλασσας από το 1992 σε Ν.Ο.Β.Α, Ι.Ο.Β.Α.Θ και Ι.Ο.maistrali. .Συμμετοχή σε πληθώρα αγώνων επί είκοσι χρόνια τόσο ως αθλητής τριγώνου στη ολυμπιακή κατηγορία  soling,όσο και ως κυβερνήτης στην ανοιχτή θάλασσα. Διατέλεσε μέλος επιτροπής αγώνων του ΑΘΗΝΑ 2004 στο άθλημα της ιστιοπλοΐας ως international race officer.Είναι διορισμένος στην εκπαίδευση.

Υπεύθυνος υλικοτεχνικής υποδομής και ιδιοκτήτης του σκάφους της σχολής ο Μπένης Γεώργιος μηχανολόγος μηχανικός στο επάγγελμα και εκπαιδευτής ανοιχτής θάλασσας από το 1992 σε Ν.Ο.Β.Α και Ι.Ο.maistrali με συμμετοχή σε αρκετούς αγώνες ανοιχτής θάλασσας. Από  το 1995 ασχολείται επαγγελματικά με το yachting.

Καθώς και αρκετούς εξωτερικούς συνεργάτες, μόνιμους και μη. Όπως τους:

Στάθη Σοφίτση εκπαιδευτή Ανοιχτής θάλασσας, φυσικό μετεωρολόγο και ωκεανοπλόο. Κάτοχο διπλώματος εκπαιδευτή απο την RYA.

Θύμιο Μπάστη μηχανολόγο μηχανικό,εκπαιδευτή ανοιχτής θάλασσας,κάτοχο διπλώματος Γ κατηγορίας απο τη ΓΓΑ,ιδιοκτήτη του σκάφους hakuna matata(comet 41s). 

Αντώνη Τσαμπούρη φυσικοθεραπευτή,κάτοχο διπλώματος ανοιχτής θαλάσσης, πλήρωμα στην αγωνιστική ομάδα της σχολής.

Έκτωρ Εσκουντέρο βιολόγο, κάτοχο διπλώματος ανοιχτής θαλάσσης, ΓΓ του Ι.Ο.Β.Α.Θ και ιδιοκτήτη του σκάφους je men fous(platu 25)

Και αρκετούς άλλους έμπειρους ιστιοπλόους και συναδέλφους που κατά περιόδος προσφέρουν τις γνώσεις τους και τις εμπειριες τους σε σεμινάρια και ημερίδες που διοργανώνει η σχολή μας.